2 Nisan 2010 Cuma

Tiran'a yolculuk

Yeni bir proje, yeni bir ülke, yeni heyecanlar... Şimdi de 6 aylık bir proje için Arnavutluk'un başkenti Tiran'dayım. Burada geçirdiğim ilk günler fazlasıyla yoğun geçtiğinden ve arada bir kaç günlüğüne Belgrad'a da gidip geldiğimden, henüz Tiran'da fazla dolaşmaya ve fotoğraf çekmeye vakit bulamadım. Haftasonunda bu arayı biraz kapatmayı planlıyorum.

21 Mart'da Istanbul'dan ayrılırken, sanki Istanbul beni uğurlamak istermiş gibi, muhteşem bir hava vardı. Bu sayede Atatürk havalimanından kalkış sırasında ve hatta yolculuk boyunca uçaktan fotoğraf çekme şansı yakaladım. Beni tanıyanlar bilirler, uçağa biner binmez yaptığım ilk işlerden biri fotoğraf makinemi çıkarmaktır.





Istanbul'dan her uçağa bindiğimde ya da Istanbul'a uçakla gelirken dikkatle aşağıdaki manzaraya bakarım. Ama çoğunlukla kış döneminde ya da akşam saatlerinde gidip geldiğimden midir bilmiyorum, bu tür bir manzarayı her zaman göremiyorum. Ben de fırsattan istifade makinemi elimden hiç bırakmadım.



Istanbul'dan uzaklaştıkça değişen görüntülerde dikkatimi çeken her şeyin fotoğrafını çektim. Tabi ki uçaktan çektiğim fotoğraflar çoğunlukla benim gördüğüm manzara kadar net ve keyif verici olmuyor. Yine de içlerinde beğendiğim birkaç tanesi var.


Aşağıdaki bunlardan bir tanesi. Bu fotoğrafı sevmemin sebebiyse çektikten sonra birdenbire ilk defa Çanakkale boğazını gördüğümü farkettim. Aslında itiraf etmeliyim coğrafyam çok kötü olduğu için bunu anlayabilmem biraz vakit aldı. Tam burası neresi acaba diye düşünürken gözümde haritayı canlandırarak Çanakkale boğazı olması gerektiğine karar verdim. Sonra da güldüm kendime...

Bu sırada gördüğüm manzara da biraz değişti ve Çanakkale boğazı daha belirgin bir hale geldi. Artık tanımamak mümkün değil.




Bana ilginç gelen diğer bir fotoğrafta bulutların üstünde yüzüyormuş gibi görünen ve hala tepelerinde kar bulunan küçük (belki de küçük değildir) bir ada. Hangi ada olduğunu tahmin etmem mümkün olmadığından herhalde bir yunan adasıdır diyip geçeceğim.



Yolculuğun geri kalan kısmında bir seri adacık, kıyı ve dağ fotoğrafları çektim ama bunlarının çoğunun bir özelliği olmadığı gibi neresi olduklarını da bilmiyorum. O yüzden en belirginlerinden 2 tanesini koyarak yazımı bitiriyorum.


4 yorum:

  1. Hoşgeldiiin,
    Hadi bakalım bekliyoruz Tiran ve arnavutluk fotoğraflarını. Kolay gelsin, iyi çalışmalar ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :)
    İşler biraz düzene girsin Vietnam anılarına da devam edeceğim. Onları da hala bitiremedim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Uçak fotoğrafların çok güzel,aferin sana ,müthişsin...Öpüyorum birtanem...

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem kareler yakalamışsın,çok güzel bir gezinti olmuştur muhakkak..İş için de olsa :) ben uçak fobili bir insancağızım :) 1 saatte bile ömrümden ömür gidiyor ve manzaranın tadını çıkartamıyorum bir türlü :) inşallah birgün ben de böylesine harika resimler çekebilirim..mutlu haftalar..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails